Welkom bij BVO

WELKOM BIJ BADMINTON VERENIGING OUDERKERK (BVO)!

BVO is opgericht in oktober 1969 en is een vereniging, ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, met een voorzitter, secretaris, penningmeester en een algemeen bestuurslid. Daarnaast zijn er nog de ledenadministratie, competitieleider en een tweetal commissies, de jeugdcommissie en de technische commissie.

ZIN IN BADMINTON?

Heb je zin om badminton te gaan spelen, recreatief of in competitieverband, kom dan een keer langs bij onze vereniging in de sporthal Bindelwijk in Ouderkerk aan de Amstel. Badminton is een veelzijdige sport (snelste indoorsport!) en kan in verschillende vormen beoefend worden: Enkelspel, dubbelspel en gemengd-dubbelspel. 

SLA JE SLAG BIJ BADMINTONVERENIGING OUDERKERK
(SINDS 1969)

De meeste mensen kennen badminton als een sport die gespeeld wordt op een mooie zomeravond. Het moet dan niet te hard waaien en niet te donker worden. Vaak is het dan een kwestie van lekker overslaan. Volwassenen vinden dit leuk, maar het is ook leuk om met de kinderen om te doen. Aardig is om te tellen hoe vaak je al kan overslaan zonder dat de shuttle op de grond valt. Badminton als sport is anders dan lekker lang overslaan. Je speelt om punten, die scoor je door de shuttle zo moeilijk mogelijk in het veld van de tegenstander te slaan. Iedereen is steeds in beweging om te scoren en te verdedigen. Het is een intensieve sport!

In de zaal is geen wind en is het licht beter. Bovendien kan er ook in de winter gespeeld worden. Bij de badmintonvereniging in Ouderkerk (BVO) wordt gespeeld door jeugd, recreanten en competitiespelers. 

Voor de jeugd vanaf een jaar of 8 is het goed mogelijk om te leren badmintonnen. Onze jeugd traint van 19.00 tot 20.00 uur in de Bindelwijk onderleiding van een 4-tal trainers. Voor deze jeugd betekent dit een uur lang lekker bewegen, maar ook het spel onder de knie krijgen. Het verbeteren van de slagen en het controleren van de shuttle. Voor degene die dat willen is er volgend jaar de mogelijkheid om competitie te gaan spelen. Je gaat dan met een team naar een andere vereniging om daar en aantal wedstrijden tegen elkaar te spelen. Dit zijn zowel enkel, dubbel als mix partijen. 

De grootste groep leden van BVO bestaat uit recreanten. Een aantal van deze leden heeft het badmintonspel als jeugdspeler geleerd maar een grote groep is gewoon begonnen met wat ervaring opgedaan op de camping. Het is dus echt niet zo dat je al goed moet kunnen badmintonnen om mee te kunnen spelen.Op maandagavond kan er door de senioren gespeeld worden van 20.00 tot 22.30 uur in de Bindelwijk. Er worden steeds partijtjes gespeeld van 20 minuten. Meestal wordt er gemixt of een dubbel gespeeld. Ieder lid heeft een label dat hij of zij op een bord kan hangen. Met wie je speelt hang af van wie er nog meer zijn of haar label heeft opgehangen bij een bepaald veld. Op deze manier leer je snel andere leden kennen en zul je in het begin snel vooruit gaan om dat af en toe ook speelt met meer ervaren spelers. Hoe laat en hoe lang je wilt spelen op deze avond kun je dus zelf bepalen. Bovendien is er de mogelijkheid om als recreant mee te doen aan de recreantentraining. Op deze manier kun nog sneller het badmintonspel onder de knie krijgen. 

Voor degene die dat willen is er ook de mogelijkheid om competitie te spelen. De trainingen zijn ook op maandagavond, meestal van 20.00 tot 21.00 uur. Als je competitie speelt betekent dit dat je met een team met minimaal 2 dames en 2 heren tegen andere verenigingen speelt. Per team worden er 2 heren en 2 dames enkelpartijen gespeeld, verder nog 1 damesdubbel en 1 herendubbel en 2 mix partijen.  De thuiswedstrijden van BVO zijn op zondagochtend.

Contact met de club?  Ga naar de contactpagina.